Ce înseamnă datele de urmărire a conversiilor in Adwords?

Dacă ați configurat urmărirea conversiilor, puteți să adăugați coloane de raportare utile pentru a vedea felul în care anunțurile dvs. determină acțiuni valoroase din partea clienților.

Vă vom explica dedesubt ce înseamnă aceste valori și modul în care să le adăugați la rapoarte.

„Conversii” și coloanele asociate

Coloana „Conversii” afișează numărul de conversii pe care le-ați primit în toate acțiunile de conversie. Această coloană este utilă pentru a vedea cât de des îi determină anunțurile pe clienți să întreprindă acțiuni pe care le-ați definit ca valoroase pentru afacerea dvs.

Puteți personaliza modul în care sunt urmărite datele din coloana „Conversii”:

 • Setarea „Includeți în Conversii”: dacă urmăriți o acțiune de conversie, dar nu doriți să includeți datele acesteia în coloană, puteți debifa această setare. Setarea prestabilită pentru majoritatea acțiunilor de conversie este să se includă datele. Astfel, în majoritatea cazurilor, toate acțiunile de conversie vor fi incluse în coloana „Conversii” dacă nu debifați setarea. Aflați mai multe despre „Includeți în Conversii”.

 • Setarea „Model de atribuire”: pentru acțiunile de conversie de pe site și din Google Analytics, puteți alege gradul de merit al fiecăruia dintre clicurile unui client pentru fiecare conversie. Aflați mai multe despre modelele de atribuire.

 • Setarea „Includeți conversiile pe dispozitive încrucișate”: această setare vă permite să alegeți să includeți conversiile pe dispozitive încrucișate în coloana „Conversii”. Aflați mai multe despre „Includeți conversiile pe dispozitive încrucișate”.

Sfat: „Conversii” și sumele licitate

Dacă optimizați sumele licitate pentru conversii prin intermediul strategiilor de licitare automatizate sau manuale, datele din coloana Conversii vor fi folosite pentru strategiile de licitare.

Coloanele asociate

În afară de coloana „Conversii” principală, există mai multe coloane asociate, care folosesc datele din „Conversii” pentru a vă furniza mai multe informații:

 • Cost pe conversie („Cost/Conversie”) vă arată cât costă, în medie, fiecare conversie. Această sumă este calculată împărțind costul total la numărul din coloana „Conversii”.

 • Rată de conversie („Rată conv.”) vă arată cât de des, în medie, un clic pe un anunț sau altă interacțiune cu anunțul determină o conversie. Aceasta se calculează împărțind „Conversii” la numărul total de interacțiuni eligibile (cum ar fi clicuri pe anunțuri sau vizionări ale anunțurilor video).

 • Valoarea totală a conversiilor („Val. totală conv.”) este suma valorilor conversiilor pentru „Conversiile” dvs. Trebuie să introduceți o valoare pentru acțiunile de conversie pentru ca această valoare să fie utilă.

 • Valoarea conversiei pe cost („Valoare conv./Cost”) estimează rentabilitatea investiției. Aceasta se calculează împărțind valoarea totală a conversiei la costul total al tuturor interacțiunilor cu anunțul.

 • Valoarea conversiei pe clic („Valoare conv./Clic”) este valoarea totală a conversiilor împărțită la numărul de clicuri eligibile.

 • Valoarea pe conversie („Valoare/Conv.”) arată valoarea aproximativă a fiecărei conversii, în medie. Aceasta se calculează împărțind valoarea totală a conversiei la numărul din coloana „Conversii”. Această valoare este utilă dacă fiecare conversie are o valoare diferită.

„Toate conversiile” și „Conversii pe mai multe dispozitive”

Toate conversiile” („Toate conv.”) afișează datele pentru toate acțiunile de conversie, inclusiv pentru cele pe care ați ales să nu le includeți în „Conversii”. Include, de asemenea, conversiile pe mai multe dispozitive și alte surse speciale de conversii.

„Toate conversiile” are același set de coloane asociate ca și „Conversii”, însă valorile sunt calculate pe baza coloanei „Toate conversiile”, în loc de „Conversii”. Printre aceste coloane se numără:

 • Cost pe toate conversiile („Cost/toate conv.”)

 • Rata tuturor conversiilor („Rata tuturor conv.”)

 • Valoarea tuturor conversiilor („Valoarea tuturor conv.”)

 • Valoarea tuturor conversiilor pe cost („Valoarea tuturor conv./cost”)

 • Valoarea tuturor conversiilor pe clic („Valoarea tuturor conversiilor/clic”)

 • Valoarea pe toate conversiile („Valoare/toate conv.”)

Coloana „Conversii pe dispozitive încrucișate” („Conv. pe dispozitive încrucișate”) raportează numărul total de conversii pe dispozitive încrucișate din toate acțiunile de conversie. O conversie pe dispozitive încrucișate se înregistrează atunci când un utilizator dă clic pe anunțul dvs. pe un dispozitiv și realizează conversia pe altul.

Notă: zecimalele din datele despre conversii

Este posibil să constatați că numerele din coloanele „Conversii”, „Toate conversiile” și „Conversii pe dispozitive încrucișate” au câte două locuri pentru zecimale. Aceasta se întâmplă deoarece unele modele de atribuire atribuie merit fracționar pentru fiecare conversie cu mai multe clicuri. Aceste fracțiuni sunt reprezentate sub formă de zecimale, de exemplu 0,33 sau 0,50. Chiar dacă nu folosiți un model de atribuire care acordă merit fracționar, veți continua să vedeți două locuri zecimale în rapoartele dvs.

Despre conversiile indirecte

Coloana „Conversii indirecte” indică numărul de ocazii cu care clienții văd anunțul dvs. din Rețeaua de display, dar nu dau clic pe acesta, iar ulterior efectuează o conversie pe site-ul dvs. Aceste date sunt diferite de cele din alte coloane cu conversii, care înregistrează situațiile în care clienții au dat clic pe un anunț, după care au efectuat o conversie pe site-ul dvs.

Ultima afișare vizionată va obține meritul pentru conversia indirectă. Cu tehnologia Vizionare activă de la Google, se consideră că o afișare a fost vizionată dacă măcar 50% din anunț rămâne pe ecran timp de cel puțin o secundă. Conversiile indirecte exclud automat conversiile de la persoane care au dat clic și pe anunțurile dvs. afișate în Rețeaua de căutare sau în Rețeaua de display.

Conversiile indirecte reprezintă o modalitate utilă de a urmări valoarea campaniilor de anunțuri grafice în Rețeaua de display Google. Motivul este că se măsoară conversiile în cazul cărora un client a văzut, dar nu a dat clic pe un anunț grafic afișat în Rețeaua de display Google înainte de a efectua o conversie. De asemenea, aceasta vă poate ajuta să aflați care sunt cele mai bune locuri pentru publicitate.

Conversiile indirecte nu sunt incluse în coloana „Conversii”, ci doar în coloana „Conversii indirecte”.

Notă: Vizionarea activă și conversiile indirecte

În foarte puține cazuri, o conversie indirectă poate fi atribuită unei afișări care nu se poate verifica drept vizionată. Aceasta se întâmplă datorită limitărilor Vizionării active pe un procent mic de site-uri din Rețeaua de display.

Cum se adaugă coloane pentru conversii în rapoarte

Pentru a adăuga la rapoarte coloane de urmărire a conversiilor pe fila Campanii, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. în fila „Campanii”, dați clic pe butonul Coloane și selectați Modificați coloane;

 2. dați clic pe Conversii;

 3. selectați coloanele pe care le includeți;

 4. dați clic pe Aplicați.

Ce înseamnă datele de urmărire a conversiilor in Adwords?
5 (100%) 3 votes
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube