BENEFICIILE UNUI MAGAZIN ONLINE

Dacă aveți un magazin fizic, sunteți limitat de zona geografică pe care o puteți deservi in comparatie cu piata online cu un potential masiv nelimitat.

Cu un magazin online, va puteti livra produsele oriunde in lume. În plus, apariția m-commerce, adică a comerțului electronic pe dispozitive mobile, a dizolvat restul limitelor geografice. Obțineți noi clienți prin vizibilitatea motoarelor de cautare de la Google si alte platforme.
Afacerea fizică este condusă prin strategia de marketing traditional si se adreseaza publicului tinta local, in schimb afacerea si comerțul online este, determinat de strategia de marketing online si de traficul din la motoarele de căutare, practic va puteti adresa produsele sau serviciile tuturor indiferent de locatie doar facand reclama magazinului online la platformele de online marketing.

Costuri mai mici prin crearea si detinerea unui magazin online

Unul dintre marile beneficii ale unui magazine online este costul redus in comparatie cu costurile unui magazin fizic, la sosea.

O parte din aceste costuri reduse ar putea fi transmise clienților sub diverse oferte promotionale. Iată câteva dintre modalitățile prin care costurile unei afaceri traditionale pot fi reduse prin realizarea unui magazine online: Publicitate și marketing: traficul motorului de căutare organic, plata-pe-clic și traficul din social media sunt câteva dintre canalele de publicitate care pot fi rentabile.

Automatizarea plății, facturarea, plățile, gestionarea inventarului și alte procese operaționale scade numărul de angajați necesari pentru a configura o platforma de comerț electronic.

Un proprietar de magazin online,  nu are nevoie de o locație fizică proeminentă pentru a vinde produse in orice oras sau colt al lumii sau a intalni cumparatorii de pe magazinul online, isi poate derula afacerea de oriunde, din orice locatie cu acces la internet.

Cu un magazin online găsiți produsul mai rapid

In magazinul online nu mai este vorba despre împingerea unui coș de cumpărături în culoarul corect sau despre cercetarea produsului dorit de pe raft.

Pe un site web de comerț electronic, clienții pot face clic pe navigarea intuitivă sau pot utiliza o casetă de căutare pentru a restrânge imediat căutarea de produse. Unele site-uri web amintesc preferințele clienților și listele de cumpărături pentru a facilita repetarea achiziției iar majoritate ofera posibilitatea de a compara produse de la mai multi furnizori care ne ajuta sa alegem pretul cel mai mic.

Eliminați timpul și costul călătoriei la magazinul local

Nu este neobișnuit ca clienții să călătorească pe distanțe lungi pentru a ajunge la magazinul fizic preferat.

Comerțul electronic le permite să viziteze virtual același magazin, cu doar câteva clicuri de mouse.

Furnizați compararea cumpărăturilor

Unele magazine online facilitează comparația cumpărăturilor. Există mai multe servicii online care permit clienților să navigheze pe mai mulți comercianți de comerț electronic și să găsească cele mai bune prețuri.

Activați oferte, reduceri, cupoane și produse promotionale

Deși există echivalente fizice pentru tranzacții, chilipiruri, cupoane și cumpărături de grup, cumpărăturile online o fac mult mai convenabilă. De exemplu, dacă un client are un cupon de reducere poate beneficia de pretul redus si in acealasi timp de alte oferte promotionale.

Furnizați informații abundente

Există limitări ale cantității de informații care pot fi afișate într-un magazin fizic. Este dificil să echipăm angajații pentru a răspunde clienților care au nevoie de informații pe diferite linii de produse. Site-urile de comerț electronic pot furniza clienților informații suplimentare. Cele mai multe dintre aceste informații sunt furnizate de furnizori și nu costă nimic pentru a crea sau întreține.

Creați o comunicare orientată

Folosind informațiile pe care un client le oferă în formularul de înregistrare și plasând module cookie pe computerul clientului, comerciantul de comerț electronic poate accesa o mulțime de informații despre clienții să in scop de marketing pentru a oferi clientior sai exact ceea ce acestia cauta pe site. Acesta, la rândul său, poate fi folosit pentru a comunica mesaje relevante. Un exemplu: Dacă căutați un anumit produs pe un site de ecommerce, veți fi afișate automat înregistrări ale altor produse similare (remarketing – retargeting). De asemenea, daca va inscrieti la neweletter-ul acelui site, vă poate trimite un e-mail cu privire la produsele similare dar la preturi promotionale.

Vindeti Non Stop
Un magazine online este deschis non stop si va poate produce vanzari 24/7/365 pe an

Din punctul de vedere al comerciantului, acest lucru crește numărul de clienti si vanzari pe care le pot primi. Din punctul de vedere al clientului, un magazin “întotdeauna deschis” este mai convenabil de cat un magazin fizic, local si limitat., cu program zilnic in care este necesara prezenta vanzatorilor la magazine.

Concluzie

In concluzie, in conditiile in care tehnologia este in continua dezvoltare si intenetul nu mai este un secret pt nimeni, piata de e-commerce va fi in continua dezvoltare.

Pana la urma, de ce sa pierdem timp prin magazine cautand un anume produs si sa nu evitam aglomeratioa din trafic sau din magazin cand putem face asta confortabil din fata unui calculator cu posibilitatea sa alegem pretul cel mai mic iar produsele sa ne fi livrate direct la usa!

AGENTIA PROMPT DIGITAL OFERA SERVICII DE CREARE PROMOVARE ORICE TIP DE WEBSITE-URI SI MAGAZINE ONLINE

Promovare servicii si produse in mediul online prin strategii personalizate si adaptate afacerii dumneavoastra cu livrare de rezultate rapide.

Garantam vizibilitatea site-ului tau in Google, Yahoo, Facebook, Instagram, Linkedin etc

Our Score
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
Translate »